Даниил Медведев беше на прага на невероятен обрат във финал на US Open 2019, но трябваше да се задоволи с ролята на подгласник на великия Рафаел Надал. Той сподели, че не е искал да разочарова публиката и затова е намерил сили да продължи след загубата на първите два сета:

Надал сломи борбения Медведев и спечели 19-а титла от Шлема

Надал сломи борбения Медведев и спечели 19-а титла от Шлема

Испанецът е само на титла от рекорда на Федерер

"Преди всичко трябва да поздравя Рафа и неговият екип. Адски трудно е да се играе срещу него. Това, което той е направил за тениса през цялата си кариера е неоценимо. След първите два сета вече се бях примирил, започнах да мисля какво да кажа, но си помислих, че не мога да си тръгна със загуба в три сета. Знаех, че хората искат да гледат още тенис и намерих сили да продължа.

Всички резултати от US Open 2019
Обновена

Всички резултати от US Open 2019

Григор Димитров достигна до 1/2-финал след победи срещу Андреас Сепи, Камил Майхржак, Алекс де Минор и Роджър Федерер и отказване на Борна Чорич

Започнах да се боря за всяка точка и се получи. Благодаря на публиката, че беше благосклонна към мен тази вечер. Знам, че казах някои неприятни неща в началото на турнира, направих грешка, за която съжалявам и правилно бях освиркван. Искам да благодаря и на хората от моя екип и съпругата ми Даша, както и на моите родители, които ми показаха пътя към този спорт. Без тях това нямаше да бъде възможно", каза новия световне №4 Даниил Медведев.