Даниил Медведев победи Гаел Монфис с 6-2, 6-4 за 1 час и 12 минути и се класира за финала на Sofia Open 2019. Негов противник ще бъде първата ракета на Унгария Мартон Фучович

Играта на пръв поглед беше равностойна, но търпението на руснака взе връх над темперамента на французина. Медведев се беше подготвил отлично и Монфис не намери начин да промени предварително начертания си план.

Мартон Фучович победи Матео Беретини и е на финал на Sofia Open 2019

Мартон Фучович победи Матео Беретини и е на финал на Sofia Open 2019

Унгарецът направи обрат, след като дълго време съперникът му диктуваше събитията на корта

Двата пробива в първия станаха за 2-1 и 4-1, като Монфис също имаше своите възможности. Медведев неутрализираше сервиса на противника, пласирайки много дълбоки ретури.

Французинът се изнервяше при дългите размяни и грешеше при търсенето на уинъри. В някои от разиграванията все пак показа високата си класа.

Във втория сет доминацията на Медведев беше пълна. Монфис така и не можеше да пласира сервиса си, а когато го правеше, руснакът, изнесен много назад вкарваше убийствени ретури.

Снимка 405585

Източник: LAP.bg

Така картината с пробивите се повтори - 2-1 и 4-1. Французинът стигна до 3 възможности да върне един брейк, но сервисът на руснака беше неотразим.

Все пак в края имаше мъничко драма. Монфис спечели два поредни гейма на нула, намалаи на 4-5 и даде надежди на многобройните си фенове.

В заключителния гейм французинът не успяваше да реализира предимствата си в разигравянията и руснакът търпеливо и организирано стигна до победата.

След края на мача победеният получи повече овации от победителя, но Медведев днес беше много по-добър от Монфис.

Снимка 405583

Източник: LAP.bg