Безупречното провеждане и стриктната организация на турнира по тенис на маса от сериите "Major" - Asarel Bulgaria Open 2016 оставиха отлично впечатление у чуждестранните гости в Панагюрище, научи редактор на ТОПСПОРТ.

Дошлите в емблематичния ни град посетители от Румъния, Русия и Чехия, наблюдавали на живо надпреварата споделиха, че българският екип от професионалисти, отговорни за технологичното, спортно-техническо и въобще цялостно протичане на състезанието, могат да бъдат горди от постигнатото.

Според представителите на въпросните страни, България е демонстрирала европейско ниво и в отношението си към гостите в Панагюрище.

Златният медал при мъжете в турнира спечели чехът Томас Конечни (4-то място в схемата). Той се изправи срещу Куентин Робинот от Франция (8-мо място в схемата). По време на финалния мач, състезателят от Чехия спечели първото място, надделявайки с 4 - 0 гейма, а французинът зае втората позиция.

Медалите на първенците сред мъжете връчи проф. д-р Лъчезар Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД, генерален спонсор на 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open.

Първо място при жените зае Юка Ишигаки от Япония (2-ро място в схемата на турнира). Японката оправда всички очаквания и извоюва първата позиция при жените с резултат 4 – 0 гейма. Среброто отиде при сънародничката ѝ Мисаки Моризоно ( 5-та в схемата). Победителките получиха наградите си от Роналд Крамър - Президент на Европейския съюз по тенис на маса.

Шампионите при мъжете и жените получават премия от $9100 от наградния фонд на турнира и по 200 точки за класиране в Световната ранглиста. Състезателите, класирани на второ място получават по 100 точки за ранглистата и чек на стойност $4500. Премията за отпадналите на полуфинал беше $2200 и 50 точки за Световната ранглиста.