България записа четири победи в първия ден на на XV издание на европейското първенство по плажен тенис в Остров Крит в Гърция. В състезанието участват представители от 19 държави. 9 тенисисти от топ 10 на световната ранглиста по плажен ще вземат участие на първенството в Гърция.

На двойки при мъжете Стефан Пенков и Пламен Фотев победиха Кристофър Куртруза и Андреас Цаласинос от Кипър с 6:3, 6:2. Николай Лазаров и Николай Зиколов започнаха с успех над Спирос Агатос Анастасиос Трипос от Гърция със 7:6, 6:7, 11-9. Във втората си среща Лазаров и Зиколов отстъпиха на поставените под №7 германци Бенжамин Ринглсеттер и Мануел Ринглсеттер Германия с 1:6, 2:6.

На двойки при жените Диана Митева и Карина Димова победиха Мелани Арора и Ребека Томас от Великбритания с 6:0, 6:1. Калина Петкова и Раяна Първанова пък отстъпиха на №14 в схемата Сара Босман и Кристин Нимиц от Германия с 2:6, 0:6.

Националите започнаха и с победа в турнира на смесени двойки. Карина Димова и Пламен Фотев се наложиха над Зуза Ковач и Нолберт Гордон от Унгария със 7:6, 4:6, 10-8.

Участието на българските национали се осъществява със съдействието на Palms Bet.

Адриан Андреев победи и без малко не наби нахакан французин

Адриан Андреев победи и без малко не наби нахакан французин

Вижте защо