Тенис турнирът от ATP 250 в София вeче ще има ново име - София Опън 2018.

Това съобщи директорът на дубайската компания "Брандплюс", новата компания организатор на надпреварата през февруари - Барат Годхинди:

Григор Димитров с титлата от турнира Garanti Koza Sofia Open 2017!

ГриШОУ в "Арена Армеец" - Димитров вдигна шестата си титла! (ВИДЕО)

Българинът се справи с Давид Гофен на финала

"В качеството си на компанията, която представлява собствениците на АТР събитието от категория 250, започващо на 4 февруари 2018 г., ние от "Брандплюс" потвърждаваме, че събитието ще се състои в град София и представяме името на Турнира - "София Опън 2018".

Изказваме цялата си благодарност на досегашния генерален спонсор Гаранти Коза и партньор Коза Уърлд оф Спортс. Ние ще организираме събитие от най-високо ниво с ръководството на изключително опитния и уважаван турнирен директор Пол Макнами и неговия международен утвърден екип.

Събитието разполага с финансовата подкрепа на няколко сериозни, значими и големи партньора, с  които ще се гарантира успеха на спортно събитие на 2018 г. в София. Очакваме да видим всички с зала "Арена Армеец София" от 4-ти до 11-ти февруари 2018 г. и да станем свидетели на страхотни емоции на Централния корт".

Досегашното име на най-силния тенис турнир в България беше Garanti Koza Sofia Open. През февруари на финала Григор Димитров победи на финала Давид Гофен пред повече от 12 хиляди зрители, което е рекорд за надпревара на ниво ATP 250.