Александър Донски и Александър Лазаров загубиха четвъртфинала на двойки от Sofia Open 2019 от индийския дует Рохан Бопана и Дивиж Шаран с 3-6, 1-6 за 50 минути. С това приключи българкото участие на най-силни турнир от ATP 250 за годината.

Всички резултати от турнира на двойки на Sofia Open 2019

Всички резултати от турнира на двойки на Sofia Open 2019

Срещите при дуетите са страхотно шоу за публиката в "Арена Армеец"

Нашите момчета бяха равностойни на именитите си съперници в първия сет. Единственият проблем възникна при сервис на Лазаров, когато индийците с отлично пласирани ретури успяха да пробият.

Донски сервираше безупречно и неговите геймове бяха спечелени лесно. Бопана и Шаран имаха малки проблеми, но в решителните моменти се измъкваха със заучени комбинация и забивки на мрежата. Общо взето бързите престрелки бяха винаги в полза на индийския тандем.

Снимка 405449

Източник: LAP.bg

Първият сет завърши при резултат 6-3 за Дивиж и Шаран и продължи 28 минути.

В началото на втората част Донски се разколеба и допусна да се стигне до 0-40, когато сервира. Това на двойки са четири точки за пробив. Първите бяха спасени със сервиси, но третата се оказа фатална след прехвърляне в аут.

До края българите успяха да вземат само още един гейм при сервис на Лазаров. Индийците се успокоиха и показаха класата си на двойки с няколко маркови разигравания.

Нашите момчета показаха, че нямат обиграност при дуетите. Те често се объркваха и вземаха грешнирешения с срещу действащите като машинки индийци.

Утре Бопана и Шаран ще спорят за място на финала с атрактивната двойка Хсиех (Тайпе) и Рунгкат (Индонезия).

Снимка 405448

Източник: LAP.bg