Шампионите на България в зала на двойки Александър Донски и Александър Лазаров признаха, че техните съперници са ги превъзхождали. Индийците Рохан Бопана и Дивиж Шаран спечелиха четвъртфиналния си мач от Sofia Open 2019 с 6-3, 6-1.

Александър Донски и Александър Лазаров не можаха да се класират за 1-2/-финал на двойки

Александър Донски и Александър Лазаров не можаха да се класират за 1-2/-финал на двойки

Двамата загубиха от рутинирания индийски дует Рохан Бопана и Дивиж Шаран

"Противниците ни бяха много опитни и обиграни. Дадохме всичко от себе си, но те ни превъзхождаха. Разбираха се отлично на корта и знаеха къде да ни чакат при ретурите. Участието за мен в този турнир е страхотен опит и мотивация. Ще продължа да играя в сериите "Фючърс" и си поставям за цел да спечеля поне един, за да вляза в топ 100 на ранглистата (на ITF) и да имам възможност да се включа в някой "Чалънджър", сподели Донски.

"Нивото на съперниците ни е друго. Не сме играли срещу толкова класни тенисисти като тях. Само от няколко месеца тренираме заедно, а играта на двойки е съвсем различна в сравнение със сингъл. Можем само да извлечем позитиви и да се учим от тях. Имаме за цел да участваме и в други турнири заедно, в "Купа Дейвис" също", каза Лазаров.

Индийците са с общо 22 титли при двойките в турнирите от ATP. Бопана e с 18, a Шаран с 4 купи. През януари в те спечелиха трофея в родината си в Пюн.