Домакинът Унгария ще играе срещу Хърватия на финала на световното първенство по водна топка в Будапеща. Доминаторът в този спорт през последните години Сърбия ще спори за третото място с Гърция.

САЩ и Испания ще спорят за титлата в дамската водна топка

САЩ и Испания ще спорят за титлата в дамската водна топка

Рускините и канадките ще търсят утеха в бронза

В първия полуфинал вратарят на маджарите Виктор Наги направи фантастичен мач и допринесе много за победата на своя отбор над Гърция с 7-5. Противно на очакванията "елините" започнаха по-добре и водеха с 4-3 малко преди края на втората част.

Тогава дойде времето на Наги, който направи фантастични спасявания и на практика затвори вратата зад себе си. Той допусна само още един гол докрая на мача, който падна в последната секунда. Покрай спасяванията си Наги не пропускаше да прави шоу на екзалтираната публика.

Снимка 305948

Източник: GettyImages

Втората среща също предложи страхотно зрелище. Сърбите притежаваха до снощи всички най-големи трофеи във водната топка. Те са олимпийски и европейски шампиони, бяха световни първенци, а и са носители на трофея от световната лига.

Хърватите нямаха победа срещу своите балкански съперници от 2010-а година. Те бяха загубили от тях финалите на миналото световно първенство и на олимпийските игри в Рио.

Срещата вървеше гол за гол. Резултатът след първата четвърт беше 1-1. След втората 5-5, а след третата 9-9. Накрая благодарение на три ключови намеси на вратаря Марко Бияч, хърватите спечелиха с 12-11.

Снимка 305949

Източник: GettyImages