Сериозни перипетии имат в Своге преди един от най-напечените мачове от кръга във Втора лига. Днес Спортист приема Спартак (Варна) и може да сложи рано-рано прът в амбициите на "соколите" за бързо завръщане в елита.

Треньорът Георги Чиликов обаче остана само с вратар. Иван Гошев пропуска двубоя. Причината затова е семейна трагедия, която не му позволява да застане под рамката. Ръководството му е влязло в положението и го е освободило. Така обаче Чиликов ще разчита само на Ивайло Василев, който е със статута на втори вратар и трябва да запълни бройката с голобрад юноша.

Освен това Спортист не успя да използва паузата между мачовете от първи и втори кръг, за да се подсили с нови попълнения, след като доста играчи си тръгнаха след края на миналото първенство. "Шоколадите" имат набелязани цели, но за да ги изпълнят трябва да решат друг въпрос. В момента там тече акция "Квартира". Ръководството търси да наеме на нормални цени къщи или етажи от такива за въпросните футболисти. Според запознати сред тях ще има поне един чужденец.

Във Варна нямат такива проблеми. Напротив, треньорът Валентин Илиев има доста широк избор от играчи и ще трябва да остави някой от тях в Морската столица, пише "Мач Телеграф".

Спартак (Варна) ще бори Спортист (Своге) с група от 20 играчи

Спартак (Варна) ще бори Спортист (Своге) с група от 20 играчи