Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева награди победителите при мъжете на международния турнир по бадминтон "България Оупън", който приключи в зала "София". Златният медал беше спечелен от индиеца Лакшия Сен, който на финала победи с 2:1 гейма Звонимир Дукинжак (Хър). Бронзовото отличие пък си разделиха българинът Иван Русев и Динука Карунаранта от Шри Ланка.

Отлично представяне в турнира записаха Габриела и Стефани Стоеви, които станаха безапелационни шампионки при женските двойки, като на финала разбиха поставените под №2 в схемата Бенгису Ерчетин и Назлъджан Инджи (Турция) с 21:16 и 21:12 за 35 минути игра.

Сестри Стоеви в Топ 10 на световния бадминтон

Сестри Стоеви с ново рекордно постижение

Прогресираха с три места в ранглистата

В схемата на смесени двойки състезаващият се за България Алекс Влаар и холандката Ирис Табелинг, които започнаха от квалификациите, спечелиха титлата след успех над датчаните Матиас Тири и Емили Олеструп. С бронзов медал пък са Владимир Шишков и Стефани Стоева. В женския сингъл бронзов медал спечели Мария Делчева.

В турнира, който се провежда като част от честванията по повод 50 години Българска федерация по бадминтон, участваха представители на 38 държави.