Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на демонстративен турнир по футбол за хора с интелектуални затруднения. Събитието е част от Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс, която се провежда под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В демонстрациите се включиха отборите на Федерация "Адаптирана физическата активност" - ФАФА и СК "Адаптирани спортове". С футболната среща се сложи край на Спортния панаир в "Асикс Арена" (24-25 септември), част от Европейската седмица на спорта.

За шеста поредна година ММС е организатор на Европейската седмица на спорта #BeActive за България

За шеста поредна година ММС е организатор на Европейската седмица на спорта #BeActive за България

Целта е да бъде подпомогнато личностното развитие на младите хора и да бъдат задоволени спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност

Зам.-министър Андонов поздрави състезателите за силния дух, който носят и за любовта им към спорта. Той връчи на участниците и от двата отбора златни медали и награди. На събитието присъстваха още председателят на Спешъл Олимпикс България Храбър Натов и националния директор на организацията Христо Христозов.

ММС даде началото на шестото издание на #BeActive Европейската седмица на спорта

ММС даде началото на шестото издание на #BeActive Европейската седмица на спорта

"Вярвам, че започва една седмица, в която много хора ще имат възможност да спортуват активно"

Европейската седмица на спорта продължава с Нощта на спорта #BeActive Night, която ще се проведе тази вечер от 18,00 ч. пред НДК. Кампанията е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.