За първи път любителите на смесените бойни изкуства у нас ще видят схватки в клетка. На 9-и юни в зала "Арена Армеец" ще се проведе професионален турнир от ММА веригата "Макс Файт". Кулминацията на вечерта е двубоят на Любомир Симеонов - Гребеца  с американския гигант Уес Симс.

Американецът има 22 победи и 13 загуби на професионалния ринг, а параметрите му са внушителни - 206 сантиметра и 126 килограма. Гребеца, чийто втори прякор е Чука, е висок точно два метра и тежи 122 килограма.

"Мисля, че това е най-сериозният съперник, срещу който съм се изправял, но времето ще покаже. Не го разучавам, защото няма никаква информация за него в нета, има само статистика. Той със сигурност е видял каквито данни има за мен, двата ми мача ги има в медийното пространство", коментира Симеонов.

Симеонов се занимава сравнително отскоро със свободни боеве, а на официалния си дебют прегази в първия рунд 44-годишната легенда Гари Гудридж.

"Бой в клетка" е смесица от бойни изкуства и уличен бой. Провежда се на осмоъгълен ринг ограден от клетка. Бойците са облечени само в шорти и в специални ръкавици. Те влизат в бой с юмруци, колена и крака, използвайки похвати от джудо и карате. Забранени са удари с глава, бъркане в очите и хапане. Ударите с лакти, докато опонента е нокаутиран, както и ударите в слабините са забранени също.

За първи път организаторите на турнирите Макс Файт са се захванали с амбициозната задача да напълнят "Арена Армеец". Билетите ще бъдат пуснати до няколко дни и ще бъдат около 15-20 лева.