България спечели втори златен медал в двубоя на Световно първенство по вдигане на тежести за 17-годишни щангисти в Лас Вегас (САЩ). В категория до 102 кг Стефчо Христов стана първи с общ резултат 315 кг.

Ангел Русев е щангист на годината в България

Ангел Русев е щангист на годината в България

Христо Христов стана олимпийски вицешампион при младите

В изхвърлянето Христов направи фаул на 140 кг, но във втория опит се справи блестящо. В третия си опит той си осигури победата в движението със 145 кг. В изтласкването българинът направи три шампионски излизания на подиума, вдигайки последователно 160 кг, 165 кг и 170 кг, което му гарнтира златото и слушането на българския химн за втори път в залата Лас Вегас.

Стефчо Христов е представител на варненската школа и е трениран от Живко Николов. Той е състезател на НСК Титан. Стефчо е по-малкият брат на младежкия олимпийски вицешампион от Буенос Айрес 2018 Христо Христов.

Прреди два дни Карлос Насар грабна титлата в категория до 73 кг с двубой 291 кг. Третият ни представител Георги Йочев се класира на пето място в категория до 89 кг.

Световните шампиони Карлос Насар и Стефчо Христов, както и цялата българска делегация се прибират в София в събота, 16 март, с полет през Истанбул, който се очаква на Аерогара София около 20:25 часа.