На 2 и 3 юли 2024 г. на полигон "Анево" представителните отбори на Съвместното командване на специалните операции (СКСО), с командир генерал-майор Явор Матеев, отново завоюваха всички златни медали в индивидуалните и отборните класирания и в Държавния военен шампионат (ДВШ) на Министерство на отбраната по тактическа стрелба.

В шампионата взеха участие осем отбора от СКСО, Съвместното командване на силите, Военновъздушните и Военноморските сили, Сухопътни войски, НВУ "Васил Левски", Командване за логистична поддръжка и служба "Военна полиция".

В отборната надпревара при мъжете с голяма преднина, първото място бе извоювано от представителния отбор на Специалните сили на Българската армия. Освен това в индивидуалната надпревара, първите три места бяха спечелени все от момчетата от СКСО - на първо място се класира младши сержант Костадин Крушков, на второ сержант Боян Донев и на трето старши сержант Иван Минчев.

Със значително предимство в отборната надпревара при жените на първо място са отново Специалните сили. Категорична шампионка е младши сержант Здравка Бонева от СКСО, а третото място бе извоювано от съотборничката ѝ - младши сержант Ваня Гатева.

Водач на представителните отбори на СКСО беше майор Гроздан Найдов, който благодари на домакините от 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски за създадените много добри условия за провеждане на състезанието. Майор Найдов подчерта, че постигнатите резултати от отборите на СКСО са венец на цялостната подготовка през годината по тактическа стрелба на формированията от Специалните сили на Българската армия.

В отборните класирания на второ място при жените и мъжете останаха Сухопътни войски, а на трето отбора на Военновъздушпните сили при мъжете и Военноморските сили при жените.