"Главната причина за незадоволителното представяне на България на летните олимпийски игри в Пекин през това лято е липсата на системност и последователност в целия тренировъчен и състезателен процес", каза председателят на ДАМС Весела Лечева на среща с журналисти.

Лечева добави, че са необходими мерки от страна на държавата за преодоляване на недостатъците. "Ще акцентираме върху 12-14 спорта за следващия олимпийски цикъл, заяви Лечева и съобщи, че се предвижда назначаването на около 50 нови треньори с доказани качества.

Председателят на ДАМС обяви, че около 3,5 милиона лева ще струва реконструкцията на сградата и оборудването на допинг лабораторията в София. На въпрос дали българската федерация по вдигане на тежести ще върне парите, изразходвани за подготовка за Пекин 2008 и кой ще плати глобата за допинг скандала, Весела Лечева отговори:

"Държавата няма да плаща глоби. Това е работа на федерацията. Неусвоените 300 000 лева от федерацията по вдигане на тежести за олимпийска подготовка ще бъдат върнати".