Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът Димитър Николов откриха новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас. Физкултурният салон е мултифункционален и разполага с условия за практикуване на различни видове спорт - баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на корт. Проектът се реализира от Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Министър Весела Лечева подчерта, че сътрудничеството между централната и местната власт е важно, защото само в синхрон могат да се постигнат добри резултати за гражданите. Кметът на Бургас се обърна към Лечева с думите: "Вие градите, а нe рушите".

Министър Весела Лечева направи и инспекция на многофункционалната зала в Бургас. Тя разгледа състезателната и тренировъчната зала, съблекалните, помощните помещения, за да провери какви дейности се извършват.

"Преди няколко седмици направихме една от последните ни срещи с консорциума, който извършва изграждането на зала "Арена Бургас". Ръководството на "Академика 2011" следи как се изпълняват строително-монтажните дейности също с ежеседмични проверки", заяви Лечева.

"Наш приоритет е завършването на залата. Надяваме се строителят да изпълни поетите ангажименти в сроковете, за които постигнахме съгласие", добави министър Лечева.

От датата на встъпване на служебното правителство на власт няма сключвани договори или анекси за зала "Арена Бургас".

Министър Весела Лечева разгледа и модерния плувен комплекс "Парк Арена", който отговаря на всички най-високи изисквания и е пример за успешна инвестиция в спортна инфраструктура.

Лечева: Спортната инфраструктура е в незавидно състояние, държавата е длъжник в това отношение

Лечева: Спортната инфраструктура е в незавидно състояние, държавата е длъжник в това отношение

"В рамките на този кратък мандат, който имахме, се опитахме да постигнем ефективен диалог заедно със спортните организации и федерации"