Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на традиционния футболен турнир за купа "Христо Радованов" в Радомир, който тази година е част от инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive. В надпреварата се включват представители на всички училища в общината. Андонов поздрави участниците в състезанието и връчи на организаторите поздравителен адрес от министър Красен Кралев.

"Благодаря за усилията, които полагате за развитието и разпространението на спорта в община Радомир. Стимулирането на физическата активност сред младите хора е и основна цел на Министерството на младежта и спорта и на инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive", се казва в поздравлението от министъра на младежта и спорта.

Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на лекоатлетическия турнир на Ивет Лалова „Открий шампиона в теб“

Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на лекоатлетическия турнир на Ивет Лалова „Открий шампиона в теб“

330 деца се включиха в инициативата

ММС осигури подаръци и спортни пособия за участниците в надпреварата.

Преди началото на футболния турнир, с тържествен ритуал бе открит барелефът на Христо Радованов - деятел, посветил целия си живот на развитието на спорта в района.

На събитието присъстваха временно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Димитър Димитров, председателят на Общинския съвет в Радомир Светослав Кирилов и Пламен Алексиев.

Европейска седмица на спорта #BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.

Европейската седмица на спорта #BeActive достигна до близо 10 000 души

Европейската седмица на спорта #BeActive достигна до близо 10 000 души

Учениците бяха най-активни по време на спортния панаир в "Арена Армеец"