Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа „Арена Армеец" София на правителствената делегация от Туркменистан, която е на тридневно посещение у нас по покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В състава на чуждестранната делегация, предвождана от Шамухамет Дурдилиев, заместник-председател на Кабинета на министрите на Туркменистан, участваха председателят на Държавния комитет по спорта Какабай Сейдов, заместник-кметът на Ашхабад Мухамметгельды Юсупов, заместник-министърът на комуналното стопанство Атамурат Реджепов, заместник-министърът на строителството и архитектурата Парахат Мяликгулыев, заместник-министърът на селското и водното стопанство Максатмырат Атаев и заместник-председателят на държавния концерн „Туркменавтоеллары".

Заместник-председателят на Кабинета на министрите на Туркменистан Шамухамет Дурдилиев, изрази задоволство от видяното в зала „Арена Армеец".

Делегацията от Туркменистан прояви интерес към строителството на спортна инфраструктура в България, като освен „Арена Армеец" София, посети и многофункционална спортна зала „Колодрум" в Пловдив.

Министър Кралев обсъди с Какабай Сейдов, Председател на Държавния комитет по спорта на Туркменистан възможностите за сътрудничество между двете държави в областта на младежта и спорта. Очаква се по-късно през годината да бъде подписано и официално споразумение между България и Туркменистан.