Първата тенис-ракета на България Цветана Пиронкова бе обявена тази вечер на тържество в Новотел Пловдив за спортист номер едно за 2010г. в града на тепетата.

21-годишната полуфиналистка от Уимбълдън почти единодушно спечели в допитването сред спортните журналисти и Обединени общински спортни клубове.

Пиронкова е и следващият почетен гражданин на Пловдив, което се е решило в близките дни от кметството, обяви градоначалникът Славчо Атанасов.

Подгласници на тенисистката са Георги Шиков (вдигане на тежести) и Атанас Николов (лека атлетика, дисциплината троен скок).

Наградата си за почетен гражданин на Пловдив получи заслужилата ни състезателка по спортна стрелба Нонка Матова.

Спортният журналист Николай Стоянов, който неочаквано ни напусна през лятото на 44-годишна възраст бе удостоен с почетен плакет на Община Пловдив.

Президентът на ФК Локомотив (Пд) Коко Динев пък загуби битката за спортен инвеститор номер 1 за 2010 година, въпреки че вложи най-много средства за модернизацията на комплекс „Лаута".

Първото място спечели Спортен център „Авангард" в ЖК Тракия, където районен кмет преди години бе Славчо Атанасов.

Партито в Новотел Пловдив продължава с пълна сила. Славчо Атанасов отново не пропусна на хвърли крилата фраза:"И аз като бивш спортист...", с което хвърли залата в размисъл и никой не чу продължението на мисълта.