Пейтън Менинг постави поредния рекорд в дългата си кариера. Но с него със сигурност няма да се гордее. Ден след като бе обявен за MVP на редовния сезон на НФЛ с 49 гласа от 50 възможни куотърбекът на Денвър стана №1 за всички времена по загубени плейофни мачове. Менинг приключи с показатели 34 от 49 за 280 ярда, тъчдаун и интерсепшън, а „жребците” бяха унизени от Сиатъл с 43:8 на Супербоул XLVIII. Така тимът от Скалистите планини вече е изтърпял две от трите най-тежки загуби в историята на мача за титлата.

А всичко на „Метлайф стейдиъм” стартира с огромни очаквания за хепиенд. Пред погледа на брат си Илай Менинг получи правото да организира първата атака в мача. Но докато даваше указания на офанзивната линия центърът Мани Рамирес прати топката над главата му, а след като Ноушон Морено я овладя в ендзоната Сиатъл записаха първите точки. Без да са докосвали топката!

Кошмарите за Денвър продължиха когато в последната минута на частта Менинг изплю топката право в ръцете на Кам Ченслър. Три минути по-късно „морските ястреби” се прегръщаха след тъчдауна на Маршоун Линч, а три минути преди края на първото полувреме Малкълм Смит върна нов интерсепшън 69 ярда за да надуе резултата до 22:0.

Последните акорди от шоуто на Бруно Марс и „Ред хот чили пепърс” едва бяха утихнали, когато Сиатъл отново се озоваха в ендзоната на шампионите на АФК. Мат Прейтър изпълни къс начален удар, с целта да държи топката далеч от Пърси Харвин. Не успя обаче да предскаже, че трима в оранжево ще се блъснат и ще му направят шпалир до обетованата земя за 89-ярдов тъчдаун.

До края Менинг и Демейриъс Томас успяха да изгубят по един фъмбъл и да оформят фиаското. За Томас остана утешението, че постави рекорд на Супербоул с 13 овладени паса. Но с изключение на Уес Уелкър останалите уайд рисийвъри на Денвър си бяха взели почивенден. А игра по земя, както обичайно, „жребците” нямаха. Морено, Андерсън и Бол сумарно събраха 27 ярда – с 18 по-малко от Пърси Харвин!

Така след 35 години суша в Сиатъл във вторник ще има шампионски парад. Докато феновете на Денвър с нетърпение ще чакат резултатите от прегледа на Менинг в началото на март, които ще покажат дали ще могат да мечтаят за още един щурм към титлата преди заплатата му през 2015 г. да стане непоносимо бреме за тима.