Свиленград и Бъки днес от 14:00 часа в Габрово ще определят носителя на купа България през този сезон. Представителките на граничния град за първи път ще играят двубой на такова равнище.

Вчера в Габрово 80 минути не достигнаха Свиленград и Етър да определят първия финалист. Редовното време завърши  34:34. След първото продължение от 10 минути резултатът беше 39:39. Наложи се да се играе още 10 минути. И отново равенство 43:43. Според хандбалния правилник в този случай се изпълняват хвърляния от седем метра. При тях хандбалистките на Свиленград се оказаха с по-здрави нерви и се наложиха с 2:1. Моника Радева и Райна Димитрова вкараха от 7-метровата линия, докато за търновки се разписа единствено Десислава Кръстева.

Най-резултатна в срещата беше Стефка Агова с 19 гола за Свиленград, Райна Димитрова добави 9, а Кристина Миланова още 5. За Етър над всички беше Десислава Кръстева с 16 гола. Петя Кръстева добави 8, а Даниела Коцева 7.

Във втория двубой Бъки се наложи на Шумен'98 с 24:20.

Днешният финал ще прекъсне серията на Етър, които имат 11 купи от последните 14 години. Бъки има една купа, спечелена в Шумен през 2013 срещу Етър с 24:20. "Амазонките от юга" досега нямат никакви трофеи в своята кратка история.

Финалът може да бъде наблюдаван в Youtube канала на зала "Орловец"