Румяна Нейкова е най-титулуваната ни гребкиня през последните години. Носителка на Световната купа за 2005 година и световна вицешампионка от Гифу 2005 на двойка скул заедно с Миглена Маркова. Олимпийска вицешампионка на скиф от Сидни 2000, бронзова медалистка от Атина'04, двукратна световна шампионка на скиф за жени от Севиля'02 и Милано'03, спортист №1 на България за 2002 г.

- Руми, как приемаш това отношение?
- Чувствам се отвратително и съм унизена. Това е подигравка с българските спортисти. Повече няма да позволя да бъда играчка в ръцете на някои хора. Срамувам се и ми е обидно. Хора, които не могат да намерят пари от спонсори, просто не са за федерацията. Бяхме излъгани.

- Имате ли надежди да задържите колите?
- Не. Това е положението.

- При кого е по-добре - при Митко Колев или при Светла Оцетова?
- Никъде.

- Могат ли да се подобрят нещата във федерацията?
- Абсурд! В Управителния съвет, който оглавява федерацията, са хора от клубовете. И всеки действа за своя клуб, а не за федерацията. Нещата не могат да се подобрят. Ако Митко е искал да вземем тези коли, щеше да ни даде талоните още миналата година. Нека не прехвърля топката на Светла. Всички награди, които са ни дадени, са на финансов отчет към федерацията.

- А успяваха ли да финансират нормално подготовката ви?
- Всичките пари са идвали директно от държавата - от бившето министерство и ДАМС. Федерацията никога не е отделяла средства за нас. Дори сме използвали и наши пари.

- Възстанови ли се вече от второто раждане и започна ли тренировки?
- Тренирам от първи октомври. Като за начало е трудно и тежко.