Бронзовите медалистки от Световното първенство в Познан Румяна Нейкова и Миглена Маркова ще участват и на европейското първенство. Шампионатът е от 18 до 20 септември в Брест, Беларус.

"Щастливи сме от спечеления медал на световното първенство. В последния етап от подготовката ни бе трудно, имайки предвид, че се готвихме без личния си треньор. Никой не даваше прогнози, кои са фоваритите за медалите в нашата дисциплина, защото конкуренцията бе много силна. Българското гребане пак доказа, че е в световния елит. През последните 10 години винаги носим медали от големи първенства", заяви Нейкова.

"Изключително съм доволна от бронзовия медал. На финала успяхме да се мобилизираме и да се преборим за отличието. Руми много ми помага с нейния опит и професионализъм" коментира Миглена Маркова, която се върна в спорта след три години пауза.

Олимпийската шампионка от Пекин пък бе категорична, че на този етап не е взела решение да се откаже от активната си кариера. Дни след като спечели медала в тандем с Миглена Маркова се появиха информации, че Руми обмисля да спре да се състезава.

Двете, както и останалите ни участници в Познан получиха похвали от президента на федерацията Светла Оцетова. Тя обяви, че предстои да се събере управителния съвет. Той ще реши какви премии ще получат Нейкова и Маркова.