Кристияна Колева е недоволна от 23-те хиляди лева, които ѝ бяха отредени от Управителния съвет на Българската федерация по вдигане на тежести за сребърния медал на Милка Манева от Лондон 2012.

Стефка Костадинова връчи медала на олимпийската вицешампионка Милка Манева

Стефка Костадинова връчи медала на олимпийската вицешампионка Милка Манева

"Днешният ден е тържество на справедливостта, честната игра и феърплея в спорта"

Треньорите трябва да си разпределят 96 хиляди лева. УС на БФВТ отреди 23 хиляди за Колева, която водеше дамите в Лондон. Останалите бяха рразпределени между старши треньора Иван Иванов, личния наставник на Манева в клуб "Родопа" Костадин Грозданов, масажисти, физиотерапевти и други.

Колева заплаши, че ще сезира по-горни инстанции, недоволна от разпределението:

"Няма да се откажа! Те си правят каквото си искат. Вземат от моите пари, за да ги дадат на други. Сега ми дават още по-малко - само 20 000, а на Костадин Грозданов му дават 28 000. Иван Иванов също взима повече, а той през 2012-а дори нямаше лиценз за старши треньор. Сега искат да изкарат така, че аз не съм била старши треньор на жените на олимпиадата в Лондон, а съм била помощник на Иванов. Имам документи и заповеди, които показват, че съм била старши. Ще отнеса нещата до Комисията по антикорупция в Министерството на младежта и спорта, а след това и в Комисията по антикорупция в парламента. След това отиваме на съд. Няма да оставя нещата така", заяви Коева пред ежедневника "Меридиан Мач".

Борислав Гидиков не остана длъжен и отговори на Колева:

"Документално сме изрядни и г-жа Колева знае много добре това. Не знам на каква основа ще стъпи в съда. Тя се базира на някакъв документ, или по-скоро на чек за изплатени 9000 лв. пред 2012-а, на който е записана като старши треньор. Това обаче не е вярно. Наистина в края на 2011-а тя беше старши треньор, но след като спечелихме две квоти - по една при мъжете и жените на европейското в Анталия в началото на 2012-а, направихме анекс към договора с министерството за олимпийска подготовка, в който Колева бе вписана като треньор на девойките, а старши треньор е Иван Иванов. Този анекс и всичката документация я има в архивите и на нашата федерация, а и на министерството, и може да бъде проверена. Освен това самата Милка Манева сега изпрати писмо до УС на федерацията, в което пише, че най-голям дял за нейната подготовка за среброто в Лондон има Костадин Грозданов, след това е Иван Иванов и чак трета е Кристияна Колева", завърши Гидиков.