Министърът на млажета и спорта Радостин Василев проведе официална среща с министъра на културата, младежта и спорта на Република Косово Хайрула Чеку. Двамата обсъдиха възможността за подписване на Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта, който да бъде сключен по време на посещение на министър Василев в Прищина. Радостин Василев се ангажира от българска страна да бъде подготвен проект на текст на документа.

"За мен е удоволствие да бъда в България. Вашата страна има дълга история в спорта. Косово среща трудности в институционален и стратегически план в областта на спорта. България има успехи в спортове, които Косово иска да развива и се надяваме на Вашата подкрепа", заяви министър Хайрула Чеку.

Василев и Чеку разговаряха и за състоянието на спортната инфраструктура в двете страни. И двамата споделиха, че са изправени пред сериозни предизвикателства по отношение на спортната база.

Радостин Василев изтъкна, че е от изключително значение да се поддържа добро сътрудничество в областта на младежта и спорта между България и Косово.

"Подписването на Меморандум за сътрудничество между двете страни ще бъде приятелски акт, но ще бъде и от полза при обмяната на опит в тези две области", каза Василев.

Министърът на младежта и спорта връчи на косовския си колега почетен плакет на ММС. От своя страна Хейрула Чеку подари на Радостин Василев фигура, която изобразява спортуваща жена в миналото.

На срещата от българска страна присъстваха още зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и началникът на политическия кабинет Рада Стефанова. Министър Чеку беше придружен от Н. Пр. Делфин Плана, който е посланик на Република Косово в България и началника на политическия кабинет Клодета Красничи.

Радостин Василев иска от БФС приет от Конгреса бюджет, може да отнеме лиценза на футболната ни централа

Радостин Василев иска от БФС приет от Конгреса бюджет, може да отнеме лиценза на футболната ни централа

Вижте подробности