Президентът на МОК Томас Бах заяви, че не се притеснява от слуховете за застъпване във времето на зимната олимпиада 2022 и световните футболни финали през същата година.

Както е известно, преди няколко дни ФИФА обяви, че е възможно даденият на Катар Мондиал да се състои в началото на 2022 г., а за февруари същата година са насрочени и ХХІV зимни олимпийски игри, чийто домакин ще бъде определен следващата година.

Бах поясни, че вече е разговарял по темата с президента на ФИФА Сеп Блатер и двамата са се обединили около мнението, че няма как да бъде породен конфликт в интересите на двете организации, които се явяват най-мощните в световния спорт. Футболният бос е дал да се разбере, че по никакъв начин не е възможно датите на Мондиала и на зимната олимпиада да съвпаднат.

„Надявам се Блатер да не промени това свое мнение“ каза Бах. В понеделник работна група на ФИФА обяви януари/февруари като възможна алтернатива на ноември/декември за провеждане на финалите на световното футболно първенство след 8 години.

Централата търси решение на проблема с недоволството на играчи и треньори от непосилните жеги през лятото в Катар. Броженията не спират, въпреки обещанията на домакините да „климатизират“ откритите стадиони.