Президентът на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC) Рикардо Фракари (Италия) ще бъде удостоен със званието Почетен професор на Национална спортна академия "Васил Левски" (НСА).

Церемонията ще се състои на 27 април 2018 г. След връчването на почетните символи - медал и диплом, г-н Фракари ще изнесе публична лекция на тема "Предизвикателствата пред Международната федерация".

Почетната титла се присъжда по предложение на българските федерации по бейзбол и софтбол, и в съответствие с решение на Академичния съвет на НСА. Отличието е атестат за приноса на г-н Фракари към развитието на бейзбола и софтбола в световен мащаб, както и за популяризирането на тези спортове сред децата и юношите.

Рикардо Фракари е първият президент на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол. Избран е на този пост през 2014 г. Води успешни преговори от името на Конфедерацията за включване на бейзбола и софтбола в Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Участвал е в 7 Олимпийски игри като администратор от страна на Световната бейзболна федерация.

По време на визитата си Рикардо Фракари ще бъде гост на откриването на Балканско първенство (Балканиада) по бейзбол, софтбол и софтбол за смесени отбори - София 26-29.04.2018 г. и честването на 30-та годишнина от представянето на бейзбола и софтбола като организиран спорт в България.

НСА ще ползва безвъзмездно спортната база в Несебър

НСА ще ползва безвъзмездно спортната база в Несебър

От Академията благодариха на премиера и спортния министър