Министерски съвет обяви за публична държавна собственост имот в Несебър, върху който е изградена водната учебна спортна база, използвана от Национална спортна академия. Той бе предоставен за безвъзмездно управление на НСА.

Парцелът е от особено значение за функционирането на базата, тъй като се намира в нейния център и граничи с плажа, където се провеждат учебните занимания по водни спортове.

Красен Кралев: Яд ме е за контузията на Кубрат Пулев

Министър Кралев: Уважавам решението на Кубрат, той не е загубил шансовете си като претендент

"Освен за парите, големите спортисти работят и за честта си"

Множеството реституционни претенции към водната учебна спортна база датират от началото на 90-те години на миналия век, а в началото на 2013 г. Народното събрание прие мораториум върху всички сделки с разпореждане и строителни дейности на нейна територия. По този начин на Академията бе предоставено време за завеждане и приключване на множеството дела за собственост.

През годините бяха организирани множество протести на студентите и преподавателите от Национална спортна академия, като на няколко пъти дори се стигна до сблъсъци с предявяващите реституционни претенции.

Бойко Борисов се срещна с Тодор Събев

Бойко Борисов се срещна с Тодор Събев

Боецът изрази благодарността си към премиера

Със специални писма ректорското ръководство и Академичната общност на НСА изразиха своята благодарност и признателност към министър-председателя г-н Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Николай Нанков, министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, областния управител на Бургас г-н Вълчо Чолаков, както и към всички министри, подкрепили с гласа си гореспоменатото решение на Министерски съвет.