Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на многофункционалната спортна зала "Арена Бургас".

Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов, заместник-министрите Николай Нанков, Зорница Русинова и Жечо Станков, областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов и други.

До края на годината се предвижда "Арена Бургас" да бъде завършена изцяло, стана ясно при инспекцията на премиера. Заради извънредното положение се е получило забавяне на монтирането на финишната ламарина на покривната конструкция.

Снимка 479680

Източник: IGB

С два месеца изостава проектът от планирания график, посочиха от фирмата - изпълнител пред премиера Бойко Борисов.

"В края на септември бяхме решили, че ще бъде завършено. Мисля, че до Нова година ще се справим. В момента стоварват вата за покритието, преди ламарината. Това е вата, топлоизолация", посочиха от компанията.

"Финишната ламарина вече е доставена от Германия, но заради извънредното положение специалистите, които е трябвало да я монтират на са могли да пристигнат в страната ни", обясни зам.-кметът по строителство в Община Бургас Чанка Коралска.

"Сега вече след като от 1 юни ще се премахне карантината, специалистите идват и имат около два месеца работа. Това ни дава фронт след това да продължат активно вътрешните дейности. Докато сградата не е покрита, вътре не може да се правят нито гипсокартони, нито други дейности", обясни тя.

Бойко Борисов: Ако някой иска да направи нещо добро на Левски, ще даде акциите на Наско Сираков

Бойко Борисов: Ако някой иска да направи нещо добро на Левски, ще даде акциите на Наско Сираков

"Какво общо имам аз с клуба, за да ми се пращат писма?"