Полицейски екип е бил извикан по спешност на матурите в Сливен. Причината е скандал, в който се е забъркал европейският шампион по вдигане на тежести при 73-килограмовите Божидар Андреев, информира "Монитор".

Директорката на професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм Мария Петрова повикала униформените в учебното заведение. 

"Беше излязъл около 30 минути по-рано от класната стая, където полагаше матура по география, и настояваше да си получи обратно мобилния телефон защото много, ама много бързал.

Опитах се да му обясня, че има правила, които са много строги и че нямам право да го пусна преди това. Скръсти ръце срещу мен и се озъби: "Ти мене познаваш ли ме?". Признавам си, че не го познавам. 

Позвъних в РПУ, оттам пратиха дежурните и те го отведоха със себе си.

След това разбрах кой е, но това с нищо не променя отношението ми - може да си много заслужил, може да си голям герой, но това не те прави различен. Напротив, след като си шампион, би трябвало да си за пример...

Обясненията му, че много бърза, защото ще изтърве кантара на състезанията в Хасково същия ден, ми се сториха доста нелепи", заяви Петрова.

Андреев потърсил директората, за да и се извини, но тя отказала среща с него. 

Божидар Андреев: Постигнах мечтата си, чувството е страхотно!

Божидар Андреев: Постигнах мечтата си, чувството е страхотно!

"Пожелавам го на всеки спортист от България"