Председателят на БОК Стефка Костадинова заяви, че всичко е обезпечено за подготовката на българските спортисти за олимпийските игри в Рио де Жанейро през следващата година.

"Всичко е обезпечено за Рио де Жанейро. Пожелавам на спортистите да бъдат във върхова форма в Бразилия. Олимпийските игри са връх в кариерата на всеки състезател. Едно е да си световен и европейски шампион, но съвсем друго е да си олимпийски шампион", каза Костадинова, която присъства на церемонията "Спортист на Балканите" за 2014 година в 42-ото издание на анкетата на Българската телеграфна агенция.

"Учудващо за мен е, че само един спортист от България е в топ 10 на анкетата, защото имахме своите спортни постижения през миналата година. Това са Григор Димитров, Александра Жекова, гимнастичките от ансамбъла, в бокса и вдигането на тежести и Кубрат Пулев, който успя да стигне до този желан и толкова очакван мач с Владимир Кличко. Спечелихме и седем медала от младежките олимпийски игри в Китай", добави председателят на БОК.