Без селекционера на представителния отбор Кристиан Минковски ще мине европейското първенство на 50-метров басейн в Будапеща от 26 юли до 6 август.

Дългогодишният шампион и рекордьор на 200 метра бътерфлай ще бъде при юношите и девойките на балканиадата в Кипър. При завръщането си Минковски ще реши дали да пътува за Унгария.

Родният тим ще е в камерен състав. Надежди за злато възлагаме на петкратния носител на Световната купа в маратон Петър Стойчев - на 5 километра в езерото Балатон. 29-годишният ас на Левски пътува днес заедно със синхронистките калина Йорданова и Елена Радкова и треньорката им Юлия Чубурова.

В петък лети втората ни група - треньорът Лазар Каменов, Георги Палазов (50, 100 и 200 метра бътерфлай) и Теодора Трифонова (50, 100 и 200 метра бруст).

Направо в Будапеща ще се присъедини живеещият от 12 години в САЩ Михаил Александров. Студентът в Северозападния университет в Еванстън (щата Илинойс) ще преследва поредни поправки и финал на 50, 100 и 200 метра бруст и на 200 и 400 метра съчетано.

"Подобрение с процент и половина от личните постижения ще е успех. Не са важни класиранията, а времената. Целта ни е Олимпиадата в Пекин през 2008 година", заяви Минковски.

Басейнът-Красавец на остров Маргит вече бе огледан от генералния секретар на БФПС Таня Богомилова, която ще присъства на конгреса на Европейската централа (ЛЕН) и на заседанието на техническата комисия по плувания в открити води.

От дебютантките Йорданова и Радкова треньорката на НСА Чубурова очаква доближаване до Топ 12. Калина ще ни представя и на соло.