На 16 септември 2019 година, понеделник от 11:00 часа в "Аула Максима" на Национална спортна академия "Васил Левски" тържествено ще бъде открита учебната 2019/2020 година.

Борисов и Фандъкова откриха обновената сграда на НСА, премиерът получи снимка на Гунди

Борисов и Фандъкова откриха обновената сграда на НСА, премиерът получи снимка на Гунди

Вижте подробности

Ректорът - професор Пенчо Гешев, ще връчи студентските книжки на първокурсниците от всеки факултет, класирали се с най-висок успех на кандидатстудентските изпити, както и на звезди на българския спорт, избрали НСА за свой Университет.

Първокурсници в редовна форма на обучение ще са гимнастичките Мадлен Радуканова - световен шампион с ансамбъла, Боряна Калейн - бронзов медалист в отборната надпревара от Европейското първенство през тази година, каратистът Борислав Байчев - бронзов медалист от Европейското за младежи и шампион на страната за тази година, мотоциклетистът Теодор Кабакчиев- европейски шампион за 2018 година и други.

Веднага след тържествената церемония ще бъде открита и новата тенис база, която НСА изгради само за 3 месеца със собствени средства. Базата е с 4 корта с изкуствена настилка, осветление и изградени трибуни за зрители. През месец октомври два от тях ще бъдат покрити с конструкция тип балон, за да се ползват целогодишно.