Англия победи с минималното 19-16 Франция в среща от започналия турнир на Шестте нации по ръгби. Роденият в Нова Зеландия Бен Те'о направи победното есе.

Препълненият стадион Туикенъм в Лондон стана свидетел на здрава игра държаща зрителите в напрежение до последния съдийски сигнал.

Французите започнаха много по активно, натиснаха здраво и в 19-ата минута водеха с 9-3. Англичаните едвам удържаха на тяхната комбинативна игра и се стремяха да не изостанат в резултата. Техен играч получи жълт картон в 12-ата минута и съгласно правилата на играта трябваше 10 минути да играят с играч в по-малко.

Снимка 277075

Източник: GettyImages

В края на полувремето домакините изравниха играта и успяха да изравнят 9-9.

След почивката Англия продължи да атакува и успя да поведе с 12-9. Французите веднага отвърнаха с есе и добавка от 2 точки и притиснаха домакините до стената. Резултатната атака беше завършена от Рабах Слимани.

Есето на Рабах Слимани

Източник: GettyImages

Есето на Рабах Слимани

В последните минути англичаните натиснаха и успяха да отбележат своето есе в 71-ата минута чрез Бен Те'о. „Петлите" показаха желание за обрат, но нямаха физически сили да създадат опасна ситуация в края.

Бен Те'о

Източник: GettyImages

Бен Те'о

В другата среща в Единбург Шотландия победи Ирландия с 27-22. Утре в Рим ще играят Италия и Уелс.

Англия и Шотландия имат по 4 точки, а Ирландия и Франция по 1. От тази година точкуването стана като на световните първенства: 4 точки за победа, 2 точки за равен, 1 точка за 4 и повече есета и 1 точка за загуба с разлика по-малка от 7 точки.

Снимка 277077

Източник: GettyImages