Министерството на младежта и спорта отбеляза Международния ден на младежта - 12 август с множество събития в Ямбол, Пазарджик и Велико Търново. Редица дейности, насочени към младите хора на градовете, като "Младежко кафене", "Вечер на талантите", лятна кинопрожекция "Кино под звездите" и концерти на млади български изпълнители бяха организирани от ММС и общините.

Празникът в Ямбол започна с "Младежко изложение" и награждаване на младежи-призьори от заместник-кмета на града Енчо Керязов. В изложението се включиха младежки организации, спортни клубове училища и читалища, които представиха своите дейности. Честванията продължиха с "Младежкото кафене" между институции, младежки организации и млади хора по теми, които са важни за младежите. В дискусията участваха заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов, председателят на Общинския съвет Антон Шиков и представител на ММС, който запозна присъстващите с приоритетите на новата Национална стратегия, Националната програма за младежта и работата на дирекция "Младежки политики" към ММС. Събитията завършиха с концерт "Вечерта на талантите", в който участие взеха участие танцови формации, певци и артисти, а изненадата на вечерта беше изпълнителят Криско.

В Пазарджик представители на местни младежки организации и спортни клубове се включиха в изложението в парк-остров "Свобода", където имаха възможност да запознаят посетителите със своите дейности, инициативи и проекти. В дискусиите в "Младежко кафене", което беше организарано в града, взеха участие представители на младежки организации и клубове. Бяха представени Национална стратегия за младежта 2021-2030 г., Проект на Закон за младежта и Национална програма за младежта 2021 - 2025 г. Във "Вечер на талантите" се изявиха танцов състав "Чавдар, формация за автентичен фолклор "Гласовете на Орфей", вокална академия към Младежкия дом в Пазарджик, мажоретен състав "Мистерия", денс формация "Magix", "Клуб по спортни танци Импулс 2008 - Пазарджик" и музикалният изпълнител Монти.

Международният ден на младежта във Велико Търново стартира с младежки панаир, по време на който местните младежки организации и спортни клубове представиха своята работа, инициативи и проекти. В "Младежко кафене" представители на младежки организации от града, ММС и Община Велико Търново споделиха своя опит, представиха свои актуални проекти и обсъдиха важни за младежта теми. Участващите в дискусията проявиха интерес към предстоящата покана за проектни предложения по приетата от Министерския съвет Национална програма за младежта (2021 - 2025). Над 80 млади певци и танцьори от Велико Търново представиха пред зрителите на "Вечер на талантите" известни хитове и атрактивни танци. Гостите на празненството се забавляваха с изпълнителите от център "Un Beso", вокално студио "Гласове", спортен танцов клуб "Зоки", център за вокално-инструментално обучение "От До до Я", "Вирджиния Балет", детско естрадно студио "Румина". Събитията във Велико Търново завършиха с прожекция на българския филм "Доза щастие", а през цялото време за доброто настроение на гостите се грижи българският изпълнител Ивайло Иванов-Играта.

Красен Кралев: Г-н Кузманов, съберете си багажа и напуснете ММС

Красен Кралев: Г-н Кузманов, съберете си багажа и напуснете ММС

Вижте какво написа бившият спортен министър