Близо 90 участници се очаква да влязат в зрелищни двубои в турнира по смесени бойни изкуства за аматьорската ММА "Купа Арена" на 26 октомври в пловдивската зала "Олимпиада". Надъхани непрофесионални бойци от цялата страна, Сърбия, Румъния и Македония ще покажат своите умения в областта на ММА битките.

Записванията ще стават на място в деня на събитието, като по програма минаването на участниците през кантара започва в 8 сутринта и ще продължи два часа. Стартът е в 12, а входът за зрители е 3 лева.

В турнира могат да се включат всички желаещи, навършили 18 години. Двубоите ще се провеждат в 2 рунда по 3 минути. Разрешени са всички удари с крака и ръце, включително колената в стойка, ударите с коляно при защита от влизане в краката, хвърлянията и ключовете. Позволени са още и ударите в тялото на противника на земята. На участниците обаче не се разрешава използването на удари в главата на противника, когато той е на земята.

При желание бойците могат да използват протектори, но само на ръцете, краката и слабините, както и гума за уста. Не се разрешава използването на каски.
Начините за определяне на победителя във всяка битка са чрез нокаут, технически нокаут, събмишън, докторска забрана, намеса на треньора или дисквалификация.

Всеки боец, намерил място в призовата тройка, ще получи медал. Най-техничният състезател ще бъде удостоен с "Купа Арена". Някои от шампионите в отделните категории ще бъдат поканени за участие на галавечерта през ноември.