"Всеки път, когато печелите медали за България, ние преживяваме наравно с Вас успехите Ви. Благодаря Ви за усилията и за изключителната отдаденост". С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към медалистите от Световното първенство по карате и от Европейското първенство по спортна акробатика, които награди с почетни плакети.

Министър Илиев връчи отличие на Ивет Горанова за сребърния медал в категория до 55 кг кумите на Световното първенство по карате в Будапеща.

Наградени бяха и призьорите от Европейското първенство по спортна акробатика във Варна. Златен медал за България донесе двойката София Христова и Християна Юлиева. Българките завоюваха титлата във възрастова група 11-16 г. Мъжката ни четворка във възраст 12-18 г. - Андриян Кирилов, Андриан Качов, Диян Томов и Цветелин Славчев бяха отличени за спечеления бронзов медал.

За принос към успехите на нашите спортисти бяха отличени треньорите по карате - Йована Прекович, и по спортна акробатика - Гергана Денева и Венелин Първанов. "Благодаря Ви за усилията и за желанието да насърчавате младите ни състезатели да тренират упорито, за да постигат нови и нови победи. Пожелавам Ви здраве, сили и все така силна мотивация", добави министърът на младежта и спорта.