Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с почетни плакети състезатели по бокс и джудо за постигнатите успехи на европейски първенства.

За спечелените отличия на Европейското първенство по бокс за жени в Будва, Черна гора бяха отличени Севда Асенова, която триумфира с титлата при 48-килограмовите, сребърните медалистки Венелина Поптолева (кат. до 52 кг) и Светлана Каменова (кат. до 57 кг), както и Станимира Петрова (бронзов медал в кат. до 54 кг). Успехите на българските боксьорки наредиха националния ни тим на третото място в отборното класиране на шампионата.

Министър Лечева награди и двамата ни медалисти от Европейското първенство по джудо до 23 г. в Сараево, Босна и Херцеговина - шампиона при 73-килограмовите Марк Христов и бронзовия медалист в кат. до 81 кг Георги Граматиков.

"Поздравявам ви за постигнатите успехи. Доказахте, че България има своите добри школи в бокса и джудото. Благодаря на вашите треньори за усилията и отдадеността, както и на вашите ръководители, които се стараят да ви осигурят най-добрите условия. Бъдете горди от вашите постижения. Пожелавам ви успех и в бъдещите състезания", каза министър Лечева.

На церемонията в ММС бяха отличени и треньорите по бокс Ангел Ангелов, Петър Лесов и Борислав Георгиев, както и Ален Шмит - главен мениджър на националния отбор по джудо.

Покорителката на Еверест Силвия Аздреева стана почетен гражданин на Петрич

Покорителката на Еверест Силвия Аздреева стана почетен гражданин на Петрич

Тя бе отличена на специална церемония в родния си град