Силвия Аздреева, която покори Еверест и стъпи на два осемхилядника за по-малко от 28 часа, бе удостоена със званието "Почетен гражданин на Петрич". Тя бе отличена на специална церемония в родния си град, съвпадаща с тържествата за по повод 110 години от освобождението на Петрич и Пиринска Македония. Отличието й бе връчено лично от кмета Димитър Бръчков.

Силвия Аздреева се превърна в първият българин, изкачил последователно Еверест и Лхотце - за 1 ден, 3 часа и 45 минути, и във втората българска жена на Еверест.

Особено емоционален момент на събитието в Петрич бе специалният подарък от Силвия Аздреева за Община Петрич - флагът на града, който тя развя на Покрива на света и на четвъртия най-висок връх на планетата.

"За мен е изключителна чест да бъда удостоена със званието "Почетен гражданин на Петрич". Благодаря на Община Петрич. Благодаря на всички мои съграждани, които винаги са ме подкрепяли. Благодаря най-вече на скъпото ми семейство, което винаги е неотлъчно до мен. Това отличие ме задължава още повече да работя за развитието и популяризирането на региона и неговите уникални природни и исторически забележителности", каза Силвия Аздреева.

Весела Лечева отличи медалисти от големи първенства за постигнатите успехи

Весела Лечева отличи медалисти от големи първенства за постигнатите успехи

Състезатели по спортна стрелба, кану-каяк, бадминтон, акватлон и биатлон