Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов взе участие в откриването на Национална универсиада Стара Загора 2021. Най-мащабното университетско спортно събитие се организира от Асоциацията за университетски спорт "Академик". В надпреварата участие вземат над 1000 студенти от 19 висши учебни заведения в България, които ще се състезават в 13 вида спорт - футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис, тенис на маса, ориентиране, джудо, кик-бокс, спортно катерене, плуване, бадминтон и мажоретни дисциплини.

"Спортът и образованието вървят ръка за ръка. Министерството на младежта и спорта винаги ще подкрепя както спортните изяви, така и стремежът на студентите към знания и усъвършенстване, защото младите хора водят към развитието на държавата и нацията", заяви Кузманов.

Той поздрави ръководството на АУС "Академик" в лицето на нейния председател доц. Златко Джуров за усилията, които полага за стимулирането и развитието на университетския спорт.

През настоящата година Асоциацията е финансирана от ММС със средства в размер на 165 000 лева по "Програма за развитие на спорта за учащи". В проекта на АУС "Академик" за 2021 г. са включени дейности от държавния й спортен календар, планирани са 21 спортни състезания и прояви.

Доц. Джуров връчи на министър Андрей Кузманов почетния знак на надпреварата в знак на благодарност за оказаното съдействие от ММС за провеждането на Националната универсиада през 2021 г.

На събитието присъстваха още областният управител на Стара Загора Иван Чолаков, зам.-кметовете на града Красимира Чахова и Иванка Сотирова, ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков и членовете на Ректорското ръководство на учебното заведение, което е домакин на финалите на университетските шампионати.

Министър Андрей Кузманов: Ще работим прозрачно в непрекъснат диалог със спортните федерации и за обезпечаването на всички спортисти

Министър Андрей Кузманов: Ще работим прозрачно в непрекъснат диалог със спортните федерации и за обезпечаването на всички спортисти

Спортният министър представи своя екип и приоритетите на ММС