„Спортистите са най-добрите посланици на мисията на дадена спортна марка. Най-разумната инвестиция за един бизнес е да спонсорира спорта. Няма по-добра реклама!" - тази е основната теза, която министърът на младежта и спорта Красен Кралев представя тази вечер пред присъстващите в зала 1 на комплекс „Верея" бизнесмени, спортни мениджъри и представители на спорта от Стара Загора, Казанлък, Хасково, Сливен и Ямбол.

„Всички ние сме се старали във времето да работим добре със спорта и да направим така, че Стара Загора да има добри резултати в спорта. Благодарение на политиката на министерството, която сега ни се представя ,смятам че и в бъдеще ще имаме по-добри резултати", заяви в приветствието си кметът Живко Тодоров.

Той припомни, че само преди седмица министърът откри нов стадион в Стара Загора, изграден със средства, отпуснати от спортното ведомство.

„Предстоят ни още съвместни проекти през следващите години, надявам се, че ще получим покрепа и за тях. Перспективите пред Стара Загора са добри и със съвместни усилия ще постигнем още по-добри резултати", каза още Живко Тодоров.

Министър Кралев призна, че Стара Загора се е превърнала в един от любимите му градове.

„Още стои спомена от картината, която видях на стадион Берое - на откриването на Европейското първенство по футбол за юнощи, когато вие поставихте абсолютен световен рекорд за посещаемост на събитие от подобен род. Старозагорци доказаха, че неслучайно градът процъфтява, спортът е на високо ниво, както и бизнесът. Неслучайно именно това е градът, в който министерството започна и завърши първия ни проект за комплекса на ФК Верея", каза спортният министър.

Участващите дискутираха публично-частното партньорство и инвестициите в масовия и елитния спорт. Присъстваха народният представител Пламен Йорданов, председателят на ОбС Емил Христов, областният управител Георги Ранов, ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова, общинският съветник и председател на ПК по младежки дейности и спорт Николай Диков и др.