Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на официалното откриване на ремонтираната лекоатлетическа зала "Добротица" в Добрич. Събитието ще се проведе на 28 септември от 11ч. в спортния комплекс. Реновирането е финансирано от ММС и е на стойност 369 762,36 лв.


Изпълнителят на проекта е фирма "Арете строй" ЕООД. С модернизирането си, спортното съоръжение ще обезпечи всички нужди на лекоатлетите за зимната подготовка.

Основната цел на проекта е подобряване на материално-техническото състояние на спортната база в гр. Добрич като предпоставка за развитието на спорта, както за професионални спортисти, така и спорта за всички, включително и за хора с увреждания. Ремонтът е стартиран в началото на април, като бе съобразен с тренировъчната програма на спортистите, които тренират в залата.

Министър Кралев се срещна с народния представител Валентин Милушев във връзка с Европейската седмица на спорта #BEactive

Министър Кралев се срещна с народния представител Валентин Милушев във връзка с Европейската седмица на спорта #BEactive

Тази неделя ще се проведе футболния турнир под надслов "Да върнем интригата в Искровете"

Лекоатлетическата зала "Добротица" се осъвремени и модернизира, с цел създаване на условия за интегриране на групите в неравностойно положение, както и за провеждане на национални и международни състезания. Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито. Строителните работи обхванаха лекоатлетическата зала на площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс.

Зала "Добротица" е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир "Академика" и други. Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането си залата ще има възможност да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.

Министър Кралев награди Самуил Донков за европейската титла по спортна стрелба

Министър Кралев награди Самуил Донков за европейската титла по спортна стрелба

Почетен плакет на ММС получи и личният му треньор Александър Луканов