Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС състезателя по спортна стрелба Самуил Донков за европейската титла от шампионата на Стария континент в италианския град Болоня.

Донков показа най-точен мерник в дисциплината 50 метра малокалибрен пистолет с резултат от 554 т. На точка зад българина, остана руския представител Михаил Исаков, а на третата позиция се нареди Виктор Банкин от Украйна с 552 т.

По време на срещата Донков, който в Болоня триумфира в неолимпийска дисциплина, коментира възможностите за спечелване на олимпийска квота за Игрите в Токио догодина. Първата такава ще бъде на Европейското първенство през месец февруари във Вроцлав, Полша. Там ще бъдат разпределени две визи за Игрите. Допълнителна квалификация ще има през месец май в Пилзен, Чехия.

Министър Кралев се ангажира ММС да обезпечи подготовката на българските състезатели по спортна стрелба, които ще преследват квоти, както и на тези, които вече са си гарантирали участие в Токио - Мария Гроздева и Антоанета Бонева.

Почетен плакет на ММС получи и личният треньор на Самуил Донков Александър Луканов.

Министър Кралев награди медалиста от Световното първенство по бокс Радослав Пантелеев

Министър Кралев награди медалиста от Световното първенство по бокс Радослав Пантелеев

Специален плакет получи и националният селекционер Жоел Арате