Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави работещите в сферата на здравеопазването по случай Световния ден на здравето и Деня на здравния работник.

"Честит празник на всички колеги, лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и здравни работници, посветили живота си на каузата да опазват здравето на хората в България! Много от Вас днес са на предна линия в борбата с пандемията и осигуряват висококачествено лечение и грижи. Поздравявам честните и всеотдайни хора, за които Хипократовата клетва не е отживелица и формалност, а всекидневно изпълняване на дълга към човешкото здраве", написа министърът, който също е следвал във Висшия медицински университет във Варна.

Красен Кралев: Днес повече от всякога спортът може да вдъхнови и да даде надежда за бъдещето

Красен Кралев: Днес повече от всякога спортът може да вдъхнови и да даде надежда за бъдещето

Кампанията е на организация "Мир и спорт"

Здравето на човека е висша ценност, защото е предпоставка за качествен и достоен живот и е важен фактор за просперитета на всяка държава, подчертава той.

"Вашата професия изисква постоянно усъвършенстване, готовност решения и действия в реално време, когато секундите са решаващи. Затова в този празничен ден Ви пожелавам да сте здрави и занапред да бъдете все така всеотдайни и неуморни в грижите за здравето на всички българи!", пише министърът.