Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети 13-ото Младежко изложение, част от Националната среща "Младежки пространства - изграждане на среда за младежка работа, доброволчество и социален капитал", на която домакин е Европейската младежка столица за 2017 г. Варна.

Кралев се срещна с представителите на над 50 младежки организации, участници в събитието, които споделиха с него идеите си за развитието на младежкия сектор и проблемите, с които се сблъскват в своята работа.

Красен Кралев благодари на Министерството на труда и социалната политика

Красен Кралев благодари на Министерството на труда и социалната политика

"Проектът “Национална система за планиране, мониторинг и отчет на изпълнението на младежките политики” ще подпомогне намаляването на административната тежест"

"Осигуряването на благоприятна среда за развитие на младите хора е приоритет не само на нашето министерство, но и на цялото правителство. През последните дни проведохме изключително ползотворни срещи и отново показахме, че диалогът между институциите и младежките организации е на много високо ниво.

А присъствието във Варна на еврокомисаря по младеж, образование, култура и спорт Тибор Наврачич е доказателство за важността на това събитие и за отношението на Европа към усилията, които България полага за решаване на проблемите на младите хора", заяви Кралев.

Министърът подчерта още, че ролята на младите българи ще бъде изключително важна по време на председателството ни на Съвета на Европейския съюз.