Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията по награждаването на най-добрите ветроходци в България за 2019 г. Кралев награди най-добрия ветроходец, като отличието заслужи Александър Бачев, който с класиранията си през миналата година беше най-добре представилият се състезател. В клас "Кайтсърф фойл" Бачев се класира на 4-то място на Световните плажни игри в Доха, Катар и на 11-то по време на Европейското първенство в Италия. Негови подгласници станаха Иво Тодоров и Мариела Николова. Спортният министър връчи призове и в други категории.

Снимка 464550

Източник: ММС

Награди поучиха отличилите се състезатели в олимпийските класове, киловите яхти и детското ветроходство.

"Изключително съм щастлив да съм си у дома и да участвам в годишните награди на Българската федерация по ветроходство. Изпратихме една добра година за ветроходството у нас. Искам да поздравя президента на федерацията Росен Марангозов и ръководството на централата за това, че направиха всичко възможно България и Варна да бъдат отличен домакин на Европейската купа в клас "Лазер".

През настоящата година ще бъдем отново домакин на това състезание. Това ще бъде и репетицията за голямото събитие, което ни предстои през 2021 г., когато морската столица ще посрещне Европейското първенство. Горд съм, че Медицинският университет, чийто възпитаник съм играе ключова роля в развитието на ветроходството през последните години. Искам да благодаря на декана на медицинския факултет на университета, моят ментор и преподавател проф. Стоянов за всички усилия, които те полагат за развитието на най-любимия спорт на морските хора", заяви Красен Кралев в приветствието си по време на церемонията, която се състоя във варненския "Юнашки салон".

Президентът на федерацията по ветроходство Росен Марангозов благодари на министър Кралев за подкрепата, която оказва ММС за развитието на спорта. В церемонията "Ветроходец на годината" се включиха още кметът на Варна Иван Потрних и областният управител Стоян Пасев.

Министър Кралев: Подкрепям Мария Габриел за увеличаване на финансирането на ЕС за спорт в новата програма "Еразъм+"

Министър Кралев: Подкрепям Мария Габриел за увеличаване на финансирането на ЕС за спорт в новата програма "Еразъм+"

"Новата програма трябва да продължи да подкрепя спорта за всички, както и работата по нашите приоритетни области"