Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и областният управител на Варна Стоян Пасев инспектираха ремонтните дейности на залата за вдигане на тежести към Спортно училище "Георги Бенковски и водна спортна база "Бриз". И двата обекта ще бъдат открити до месец.

Модернизирането на залата в спортното училище ще осигури отлични условия за тренировките на учениците. В момента се подобрява енергийната ефективност на сградите, санитарните помещения и пожарната безопасност.

Проектът, който ММС подпомага финансово е внесен от директора на Спортно училище "Георги Бенковски" и е на стойност 110 450 лв. с ДДС.

По време на инспекцията присъстваха още Христо Христов, олимпийски вицешампион и европейски и световен за младежи, Стефчо Христов - световен шампион за кадети, президентът на спортен клуб по вдигане на тежести "Титан" Радостин Димитров, треньорът на клуба Живко Николов и г-жа Евелина Янчева, директор на СУ "Георги Бенковски".

Във водна спортна база "Бриз" се ремонтират съществуващите хангари, съблекални, бани и тоалетни, като основната цел на проекта е реновиране на материално-техническото състояние.

ММС подпомага финансово строителните дейности след внесен проект от Спортен клуб "Черно море" - Бриз на стойност 160 202,14 лв. с ДДС.

С реализирането му, ще се създадат по-добри условия за всички трениращи спорта ветроходство, а така ще нарасне и интересът към морските спортове.

Министър Кралев връчи почетен плакет на сребърния медалист от Световното първенство по таекуондо за кадети Денис Димитров

Министър Кралев връчи почетен плакет на сребърния медалист от Световното първенство по таекуондо за кадети Денис Димитров

Почетен плакет от Кралев получи и треньорът Ангел Кирчев