Красен Кралев се срещна с няколко спортни клуба в община Девня и Аврен, където заяви, че ще подкрепи развитието на дейността им. Ето какво сподели бившият спортен министър в официалния си профил във Фейсбук:

"За мен развитието на спорта е кауза, на която ще продължа да бъда отдаден!

Срещнах се с представителите на Спортен клуб по кану-каяк "Бриз", с които обсъдихме бъдещето на този спорт и какво още е необходимо да се направи за развитието му. Клубът работи от три години и в момента там тренират над 40 деца. Пред тях се ангажирах при следващ мандат на ГЕРБ-СДС да осигурим средства за нови лодки и нов хангар.

След това се видях с клубовете по футбол, борба и тенис на маса в Девня, с които разговаряхме за спорта в града и важната роля на възпитаването на двигателна култура у подрастващите. С кмета на община Девня Свилен Шитов отчетохме предимствата от предстоящото изграждане на плувен басейн и футболно игрище, които ще привличат още повече спортуващи. Подарих на ОФК "Девня" футболни екипи, топки и мрежи.

С кмета на община Аврен Емануил Манолов посетихме новото спортно игрище в с. Бенковски, общ. Аврен, което е изградено по време на мандата ми като министър на младежта и спорта. Подарих футболни топки и екипи за детския отбор на с. Бенковски и този на Аврен.

Ако получим доверието на хората на 11 юли ще продължа политиката за подкрепа на спортните клубове в България, защото съм убеден, че добрите условия за спорт са предпоставка за изграждането на здраво и силно поколение и създаването на успешни спортисти".

Красен Кралев: Възхищавам се на хъса на треньорите и желанието на състезателите да работят

Красен Кралев: Възхищавам се на хъса на треньорите и желанието на състезателите да работят

Трябва да работим в още по-тясно сътрудничество със спортните клубове, смята той