Красен Кралев заяви, че срещите му със спортната общественост във Варна ще продължават. Бившият спортен министър използва Фейсбук, за да сподели намеренията си.

Ето какво написа Кралев:

"Моята цел е при следващ управленски мандат на коалиция ГЕРБ-СДС е да работим в още по-тясно сътрудничество със спортните клубове, защото те са основополагащи за откриването на таланти, мотивирането, изграждането и утвърждаването на спортистите.

С ръководството, треньорите и младите надежди на спортната гимнастика от спортен клуб "Интерком груп- Черноморски юнак" обсъдихме възможностите за подкрепа към този спорт. Клубът, в който тренират над 400 спортисти, има нужда от нова по-голяма зала, в която да продължават да се коват успехите на бъдещите медалисти.

С кмета на район "Младост" Христо Христов и президента на клуба по спортна гимнастика Тодор Тодоров разгледахме строящата се спортна зала в комплекс "Младост", строежът на която е замразен преди 10 години. Поемам ангажимент при реализирането на следващ управленски мандат на ГЕРБ-СДС да осигуря средства за завършване на спортната зала, за да стане дом на спортната гимнастика във Варна.

По-късно в комплекс "Локомотив" разговарях с ръководителите на клубовете по лека атлетика "Черно море", "Евър", "Суперспорт", "Виктория" и "Тангра". Обсъдихме плановете за развитието на леката атлетика в града. Клубовете споделиха проблемите си, голяма част от които могат да бъдат решени през следващите няколко години. Пред тях се ангажирах да бъдат осигурени средства за реконструиране на закритата лекоатлетическа писта, както и за закупуване на оборудване. Клубовете ми благодариха за допълнително отпуснатите средства тази година, които им позволиха да водят подготовката си на стадион "Младост".

Последната ми среща беше с Баскетболен клуб "Черно море -Тича".

Възхищавам се на хъса на треньорите и желанието на състезателите да работят, въпреки ограничения финансов ресурс, с който разполагат. Намерението ни е при един следващ мандат да отпуснем средства за реконструкция на покрива на зала "Христо Борисов".

Красен Кралев: Категорично ще продължим с инвестиционната програма за развитие на спорта

Красен Кралев: Категорично ще продължим с инвестиционната програма за развитие на спорта

Щастлив съм, че в моя роден град усещам силната подкрепа на голямото ни спортно семейство