Красен Кралев има желание и план да продължи да помага на спорта във Варна в близкото бъдеще. Бившият спортен министър използва Фейсбук, за да сподели намеренията си.

Ето какво написа Кралев:

"Категорично ще продължим с мощната инвестиционна програма за развитие на спорта във Варна разговарях с представители на спортните клубове по художествена гимнастика, в които тренират над 300 деца. С президента на клуб "Грация" Кристиана Генчева, със Здравена Накева от КХГ "Черно море" и с председателя на КХГ "Силвия" Силвия Димитрова обсъдихме възможностите за подобряване на спортната база. Поех ангажимент, ако отново спечелим доверието на хората, да изградим нова специализирана зала за художествена гимнастика, защото интересът към най-нежния спорт е изключително голям.

Срещнах се и с председателя на Спортен клуб "Черно море Бриз" Росен Марангозов, с когото очертахме плановете за развитие на клуба по ветроходство. За базата на клуба, на която вече изградихме нов хангар, ще продължим да инвестираме като изградим нови санитарни помещения и още един хангар. По-късно през деня разговарях с бъдещите шампиони по бокс от школата "Черно море".

Чест за мен беше да срещна моя треньор Димо Савов, който продължава с огромна любов да се грижи за възпитанието на поредно поколение успешни боксьори. На срещата присъства и ръководството на Спортен клуб по вдигане на тежести "Титан". Спортното училище има нужда от нова мултифункционална зала, която да бъде изградена в двора на училището. В нея ще има и помещения, специализирани за подготовка по бокс и борба.

Последната ми среща беше с клуба по тенис на корт "Черно море". С ръководството и със състезатели и треньори очертахме перспективите пред българския тенис. Пред тях представих програмата на ГЕРБ/СДС в сектор "Спорт". Категорично ще продължим с мощната инвестиционна програма за развитието на спорта като необходимост за едно по-добро общество. Конкретно за тениса се ангажирах да осигурим средства за ремонт на оградата на клуба.

Щастлив съм, че в моя роден град усещам силната подкрепа на голямото ни спортно семейство! За да продължим възхода на българския спорт, подкрепете ни с номер 5 на 11-ти юли".

Посланикът на европейския волейбол Красен Кралев проведе работна среща с президента на CEV Александър Боричич

Посланикът на европейския волейбол Красен Кралев проведе работна среща с президента на CEV Александър Боричич

На нея присъства и Любо Ганев